logo
This is Photoshop's version of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis.
Be Awesome Today!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Working Hours
Monday - Friday 09:00AM - 17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Soita 040–577 2263

Pirkanmaa, Häme ja erikseen sovittaessa Uusimaa

Ma - Pe 8.00 - 16.00

Top

Työnohjauspalvelut

Palvelumme on ryhmitelty eri tavoin ja kokoonpanoin toteutettaviin työnohjauspalveluihin ja näiden lisäksi erilaisiin työhyvinvointi- ja voimavaravalmennuksiin sekä retriitteihin. Tutustu alla oleviin palveluihimme ja kysy tarvittaessa lisää.

Työnohjaus

Työnohjausprosessissa rakennetaan dialogista tapaa ajatella ja toimia, tarkastellaan omaa perustyötä ja työhön liittyviä kysymyksiä voimavaralähtöisesti. Työnohjaus vahvistaa itsetuntemusta ja tuo työhön liittyviin asioihin uusia, yllättäviäkin näkökulmia. Keskustelun tukena käytetään erilaisia toiminnallisia ja kehollisia menetelmiä. Työnohjaus tapahtuu yksilö-, ryhmä- tai koko työyhteisön ohjauksena. Työnohjausryhmään voidaan tulla myös eri työpaikoista, jolloin yhdistävänä tekijänä on esimerkiksi ammatti, toimiala tai yhteinen haaste. Tavoitteet muodostetaan yhdessä ja niitä arvioidaan prosessin kuluessa. Prosessin kesto ja tapaamisten tiheys sovitaan yksilöllisesti.

Esimiestyönohjaus

Esimiesroolissa voi tulla tarve käsitellä työhön liittyviä kysymyksiä tuetussa prosessissa. Työnohjaus tarjoaa mahdollisuuden oman työn tutkimiseen ja haasteiden työstämiseen työnohjaajan kanssa. Työnohjauksessa pohditaan monipuolisesti ja avoimesti eri vaihtoehtoja esimiehen omaan ammatilliseen rooliin liittyen sekä organisaation ja yksiköiden kehittämistyöhön. Työnohjauksen kestosta sovitaan tapauskohtaisesti.

Kävelytyönohjaus

Kävelytyönohjaus luontoympäristössä antaa mahdollisuuden tarkastella työnohjauksellisia kysymyksiä elvyttävässä ja hyvinvointia lisäävässä ympäristössä. Metsä tarjoaa monipuolisen maaston keskustelulle, rentoutumiselle ja itsensä kuuntelulle. Kävely metsässä on tapa irtautua työpaikkaympäristöstä ja käynnistää ajatusprosessi liikkumisen avulla. Työnohjausprossin pituudesta ja kunkin tapaamisen kestosta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Kriisi- ja intensiivityönohjaus

Kriisityönohjauksessa tuetaan yksilöä tai ryhmää silloin kun työyhteisö tai organisaatio on kohdannut äkillisen kriisin tai muuten kuormittavan tilanteen. Esimerkiksi työilmapiirin kärjistyminen, henkilöiden väliset konfliktit tai äkillinen menetys voivat haitata akuutisti tavoitteellista työntekoa. Kriisityönohjauksessa työstetään ajatusten ja kokemusten lisäksi tunteita kriisitilanteeseen liittyen. Työnohjauksen tavoitteena on palauttaa ohjattavien edellytykset perustyön toteuttamiselle vähintään kriisiä edeltäneelle tasolle. Työnohjaus toteutetaan työparityönohjauksena. Työnohjaus on tiivistä, jopa 1-2 kertaa viikossa asiakkaan tarpeen mukaan. Kriisityönohjauksen kestosta sovitaan tapauskohtaisesti.

Prosessikonsultaatio

Prosessikonsultaatiossa tuotetaan yhdessä tietoa valitusta aiheesta tai kysymyksestä ja hahmotetaan erilaisia ratkaisuja. Prosessikonsultaatiossa keskiössä on hahmottaa yhdessä asiakkaan kanssa sitä, mistä kaikesta käsillä olevassa asiassa on kyse, mihin muihin asioihin ja ilmiöihin se liittyy ja mitä asialle on tehtävissä konsultaatioprosessin avulla. Prosessikonsultaatiota käytetään erilaisissa työyhteisön muutostilanteissa tai kehittämisessä, tavoitteena vahvistaa eri työyhteisötason työntekijöiden yhdessä tutkimista, kehittämistä ja toimimista.

Etätyönohjaus ja -prosessikonsultaatio

Asiakkaan toiveesta työnohjaus voidaan järjestää myös erilaisten digitaalisten välineiden avulla verkossa soveltaen työnohjauksen menetelmiä. Tällöin asiakas voi saada ohjausta pitkänkin välimatkan päähän. Myös eri puolella Suomea tai maailmaa työskentelevä työtiimi voi tällä tavoin osallistua ryhmätyönohjaukseen. Verkkotyönohjausta käytetään kaikissa yksilö-, ryhmä- ja esimiestyönohjauksessa. Kriisityönohjaus voidaan toteuttaa myös verkkomuotoisena. Myös prosessikonsultaatio voidaan toteuttaa digitaalisten työkalujen avulla verkossa.

Työhyvinvointivalmennukset, voimavaravalmennukset ja retriitit

Voimavaravalmennus

Voimavaravalmennusta voidaan hyödyntää erilaisiin haasteisiin niin työelämässä kuin henkilökohtaista elämää koskettavissa kysymyksissä. Voimavaravalmennuksessa etsitään yhdessä valmentajan kanssa askelmia, joiden kautta päästään asetettuihin tavoitteisiin. Keskeisiä keinoja ovat yksilöllisten voimavarojen kartoittaminen, vahvistaminen ja käyttöönotto. Kaikki valmennukset ovat räätälöityjä yksilöllisiin tarpeisiin. Voimavaravalmennus tapahtuu yksilötyöskentelynä tai pienten ryhmien kanssa.

Voimavararetriitti

Voimavararetriitissä etäännytään hetkeksi arkielämästä ja hiljennytään. Voimavararetriitti palvelee silloin, kun halutaan rauhoittua, tutkia omia voimavaroja ja virkistyä. Hiljentymistä ja voimavarojen löytymistä auttavat hiljaisuudessa oleminen, ohjatut ryhmätilanteet sekä kehollisten kokemusten havainnoiminen. Tavoitteena on ilon ja voimavarojen vahvistuminen. Mahdollisuus yksilölliseen keskusteluun on myös koko retriitin ajan. Retriitin ohjelma jättää tilaa luonnossa olemiselle, nukkumiselle ja omalle hiljentymiselle kirjoittamalla, lukemalla tai muulla itselle sopivalla tavalla.

Hiljaisuuden retriitti

Retriitissä kiire ja arjen vaatimukset katkaistaan tietoisesti vetäytymällä hiljaisuuteen. Retriitin ajan sitoudutaan keskinäiseen hiljaa olemiseen, mutta ohjaajien kanssa on<br /> mahdollisuus käydä yksilökeskusteluja oman elämän kysymyksistä. Hiljentymistä tukee virikepuheet / meditaatio / luostarirukoukset. Hiljaisuuden kautta tehdään tilaa oman sisäisen äänen kuulemiselle, jotta jotain tärkeää voi nousta esiin. Retriitin ohjelma jättää tilaa luonnossa olemiselle, nukkumiselle ja omalle hiljentymiselle kirjoittamalla, lukemalla tai muulla itselle sopivalla tavalla.

Työhyvinvointivalmennukset ja -koulutukset

Tarjoamme työyhteisöille eri mittaisia valmennuksia ja koulutuksia työnhyvinvoinnin kysymyksiin. Valmennukset ja koulutukset räätälöidään vastaamaan työyhteisön tarpeisiin. Työhyvinvointivalmennuksia voidaan toteuttaa videovälitteisinä tilanteina tai webinaareina. Valmennukset voidaan toteuttaa erimittaisina ohjelmina ja ne voidaan toteuttaa myös luontoympäristössä.

Työhyvinvointiretriitit

Päivän tai kahden työpäivän mittaisia retriittejä voidaan järjestää myös yhden tai useamman työyhteisön jäsenille yhdessä suunnitellen ja työajalla.

Miten valita sopiva työnohjausmuoto?

Mistä tiedän minkä muotoinen työnohjaus sopii minulle tai organisaatiolleni?

Ensin kannattaa pohtia onko tarve työnohjaukseen yksilö-, ryhmä- vai tilannelähtöistä ja millaisia kysymyksiä työnohjauksella halutaan ensisijaisesti ratkaista.

Muistathan, että voit aina ennen sitoutumista mihinkään käydä keskustelun työnohjaajan kanssa sinulle tai organisaatiollesi sopivimmasta työnohjauspalvelusta.

Yksilöt

Työnohjaus voi olla yksilötyönohjausta, jossa työhön liittyviä aihepiirejä käydään läpi yksilön työnkuvasta käsin.

Ryhmät

Työnohjaus voi olla myös ryhmätyönohjausta, jossa keskitytään työyhteisön toimivuuteen yhteisten haasteiden ja tavoitteiden kautta.

a